mgr Angelika Frączek-Bochenek

dietetyk

  • od 2011 roku do 2016 roku dietetyk prowadzący własną działalność z tego zakresu, współpracując z licznymi Ośrodkami, Centrami i Przychodniami Medycznymi. Na co dzień w pracy specjalizująca się we wspomaganiu osób starających się o potomstwo tzw. „Dietą Płodności”, najczęściej pracująca z osobami z nadmierną ilością tkanki tłuszczowej, chorujących na choroby tarczycy, czy choroby metaboliczne,
  • rok przed działalnością zdobyła doświadczenie do pracy z Pacjentami odbywając roczny staż zawodowy w szpitalu wielospecjalistycznym,
  • od 2016 roku do 2018 dietetyk w Gabinecie Misja Dieta, projekcie Śląskich Laboratoriów Analitycznych,
  • od 2019 roku, po kilku latach przerwy, wraca do pracy z Pacjentami w Centrum Medycznym Angelius, gdzie w latach 2011-2014 prowadziła regularne konsultacje dietetyczne.
  • 14.04.2018 „Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii”. Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu organizowanym przez Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej.
  • 25.02.2018 „Vademecum Dietetyki Klinicznej. Część I: Dieta w chorobach tarczycy, insulinooporności i PCOS”. Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu podnoszącym kwalifikacje zawodowe. Organizator Akademia Dietetyki Klinicznej.
  • 11.01.2018 „Problemy żywieniowe seniorów. Interakcje leków z żywnością. Szkolenie udoskonalające, organizator Kcalmar Pro.
  • 30.11.2017 „Płodność, żywienie kobiet w ciąży i karmiących- fakty i mity”. Szkolenie udoskonalające, organizator Kcalmar Pro.
  • 04.02.2017 „Celowana probiotykoterapia Lactibiane w praktyce dietetyka”; Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu podnoszącym kwalifikacje zawodowe. Organizator 4Active Nature Medicine Technology.
  • “Dietoterapia chorób autoimmunologicznych tarczycy”; Certyfikat uczestnictwa; Prelegent prowadzący: dr inż. Katarzyna Kowalcze, w ramach II edycji Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 25 października 2016 r.
  • “Diagnostyka i prowadzenie Pacjenta z celiakią”, Certyfikat- Dietetyk Przyjazny Chorym na Celiakię; organizator EUROIMMUN DNA; patronat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
  • 22.10.2016- udział w szkoleniu podnoszącym kwalifikacje zawodowe: pt: “iGenesis- najnowsza generacja badań nutrigenetycznych”. Organizator DF Medica Polska.
  • 23. 04. 2016- udział w szkoleniu podnoszącym kwalifikacje zawodowe: pt: „Nadwrażliwości pokarmowe i zaburzenia mikroflory jelitowej, a choroby cywilizacyjne”. Organizator VitaImmun.
  • 16.10.2013- udział w szkoleniu, podnoszącym kwalifikacje, umożliwiającym współpracę z firmą DFMedicaPolska- wykorzystanie testów genetycznych, w codziennej praktyce, pt: „Genetyka w Dietetyce. Praktyczne wykorzystanie testów DNA w dietetyce”.
  • 24-25.09.2011- udział w warsztatach podnoszących kwalifikacje zawodowe z dziedziny psychodietetyki pt.: „Odchudzaj pacjenta z happy endem, czyli jak pracować z pacjentem otyłym nad efektywną zmianą”.

„Powiedz mi, co jesz, a ja Ci powiem, kim jesteś.” Anthelme Brillat-Savarin

Ta maksyma wbrew pozorom może wydawać się banalna, ale jest w niej wiele prawdy i to odpowiednią diagnostyką żywieniową kieruję się na co dzień w swojej pracy. Fakt, że nie samym jedzeniem człowiek żyje, ale jeśli …

  • jesteś przyszłą mamą, kobietą karmiącą, bądź też kobietą/mężczyzną starającym się o potomstwo,
  • chcesz zrzucić zbędne kilogramy,
  • chcesz zadbać o swoją urodę i kondycję, podkreślić atuty,
  • chcesz zadbać o zdrowie, zmienić nawyki żywieniowe,
  • potrzebujesz konsultacji dietetycznej w określonej chorobie/schorzeniu.

Znakomicie trafiłeś/aś!
Oferuję Państwu opiekę dietetyka, który układa diety, podchodząc indywidualnie do każdego pacjenta. Wiem że każdy człowiek jest inny, niepowtarzalny, a potrzeby i upodobania żywieniowe ludzi różnią się od siebie. Gwarantuję dietę, która zapewni organizmowi odpowiednią kaloryczność oraz dostarczy wszystkich niezbędnych składników odżywczych (białek, tłuszczy, węglowodanów oraz witamin i składników mineralnych) w odpowiednich ilościach. Usługi dietetyczne kieruję do osób pragnących poprawić stan swojego zdrowia poprzez korzyści płynące z racjonalnego odżywiania się. Diety dostosowane są do upodobań i możliwości konsumenta, zarówno finansowych jak i czasowych, a oparte są na wiedzy o nowoczesnych zasadach żywienia człowieka zdrowego jak i chorego, a także na zaleceniach Instytutu Żywności i Żywienia.

Łatwo dostępne produkty, proste i smaczne dania – to na nich oparte są diety, by w nieskomplikowany i przede wszystkim przyjemny sposób osiągnąć cel: wypracować sylwetkę, o jakiej marzysz czy też poprawić swój stan zdrowia.

  • regularnie swoją wiedzą wspierała wydania „Strefy Zdrowia dla Każdego” trafiającej do aptek

Przewiń do góry